Retur priser per person, inklusive skatter, exklusive sek. 150 bokningsavgift och möjliga baggage kostnader.

New York: Saker att göra

New York är staden som aldrig sover. Det kommer alltid att finnas något spännande att göra oavsett vilken tid på året du åker. Du kommer att uppleva pulsen i New York city alla dagar på året!

Toppattraktioner

Det är klokt att investera i ett rabattkort och du sparar en hel del pengar inför din resa. Det bästa valet av rabattkort beror helt och hållet vad du vill se och uppleva i New York men de två mest flexibla alternativen är New York Explorer Pass och New York Sightseeing Flex Pass. Den största fördelen är att du slipper betala en förmögenhet på inträdesbiljetter, och du sparar värdefull tid istället för att ställa dig i långa köer vid de olika populära sevärdheterna.

Ta en Hop on Hop off buss under din första dag för att orientera dig i den stora staden. Du hinner lätt med att ta Uptown, Midtown och Downtown rutterna för att få en översikt av de olika stadsdelarna. Om du längtar efter en panoramautsikt över Manhattans skyline ska du åka upp en av utsiktsplattformarna. Från Top of the Rock får du en spektakulär utsikt över Central Park och hela vägen över till New Jersey. Senare på kvällen är det bästa valet att åka upp i Empire State Building för att njuta av alla glittrande ljus i Midtown.

Smak av The Big Apple

New York kallas även för hela världens mage, och man hittar allt ifrån stora, sladdriga pizzor, creamcheese bagels, och andra favoriter som rostade kastanjer, varmkorv med alla tillbehör eller varma pretzels till vegansk eko-mat och glutenfria pastarätter! För att inte nämna olika kök från jordens alla länder och matkulturer. Valet är stort!

Budgetvänligt

Det är alltid möjligt att upptäcka New York med en liten budget. På Times Square får du uppleva den berömda platsen med alla dess reklam, billboards och blinkande färger. För den bästa utsikten över Manhattans skyline, gå över Brooklynbron till DUMBO området. Här kan du upptäcka en nyrenoverad del av New York. En perfekt plats för en lättare lunch eller en fika vid vattnet.

Om en båttur längs med Hudsonfloden är för dyr för din smak, ta då Staten Island Ferry till Staten Island för en gratis båttur. Man passerar Frihetsgudinnan på vägen dit och får uppleva öppet vatten.

High Line i West Chelsea är en annan unik och gratis sevärdhet i city. Tidigare var det en järnväg på 2,3 km som nu har omvandlats till en park ovanför gatunivå: Perfekt promenad hela året om.

New York city är en av världens mest promenadvänliga städer men om du blir trött i fötterna finns tunnelbanan alltid nära, ett effektivt och billigt sätt att åka mellan de olika stadsdelarna. Köp ett 7-dagars Unlimited Ride MetroCard innan du reser. Med kortet kan du åka alla tunnelbanelinjer och även lokala bussar under sju dagar i följd alla tider på dygnet.

Broadwayshowerna

New York lockar till sig talanger inte bara från USA men från hela världen. Missa inte chansen att få uppleva en av de berömda showerna på Broadway där världsberömda artister och regissörer för med publiken in i teaterns vackra (och ibland smått galna) värld av ljus, dräkter, sång och dans.

Resa tillsammans med barn

Åker ni tillsammans med barnen till New York? Passa på och skäm bort dem ordentligt. Gå till exempel till den härliga leksaksaffären FAO Schwarz på 30 Rockefeller Plaza som är kul för både liten och stor. Besök Intrepid Sea, Air and Space Museum för att se den första månraketen, det snabbaste flygplanet och en äkta ubåt från kalla kriget.

På sommaren är en dagsresa ut till det legendariska Coney Island och dess nöjespark ett avsvalkande alternativ mot stadens hetta.

Ta en kopp te hos Alice's Tea Cup där du och dina små kan ramla ned i kaninens håla som från Alice i Wonderland. På Broadway hittar du också många bra shower för barn som för med er alla i teaterns magiska värld.

Retur priser per person, inklusive skatter, exklusive sek. 150 bokningsavgift och möjliga baggage kostnader.

Om du inte vill missa de bästa erbjudandena

Det bästa erbjudandet på nolltid

800 +
flygbolag

Enkel och
snabb bokning

Engelsktalande
kundtjänst

BudgetAir är medlem i
IATA